Forfatterfoto: Oskar Omne

DAN NILSSON

 

DAN NILSSON er født i 1971 i Lund, opvokset i Eslöv, men bor nu i Stockholm sammen med sin kone og deres to børn. Han er uddannet journalist og skriver bl.a. manuskripter til film og TV.  Dan Nilsson skrev sin første krimi allerede som 12-årig, men der skulle gå mere en 30 år inden han debuterede med Vågeren, som nu også er aktuel i Danmark.

DAN NILSSON fik ideen til krimiserien om internetdetektiven Niklas Lund, da han for nogle år siden fik en mistanke om, at der foregik prostitution i den boligforening han havde boet i, i Eslöv. Det ene førte det andet med sig og Dan Nilsson bruger nu sine kriminalromaner til at udforske en kriminel underverden med tråde til et parallelsamfund på internettet. Dele af serien om Niklas Lund foregår i Eslöv, hvor Dan Nilsson jo selv er opvokset.

Personen Niklas Lund er lidt af en enespænder og har ikke mange venner. Han bruger det meste af sin tid på nettet med at forfølge kriminalitet, men af politiet betragter ham som kriminel og ønsker ikke hans hjælp.

JEG FØLGER DIG 2. selvstændig bog i serien udkom i Sverige og Danmark på samme tid den 21. august 2017. Niklas Lund bliver af et anonymt tip lokket tilbage til sin hjemby Eslöv, da en ældre kvinde findes dræbt og det viser sig at der foregår ”noget” på den virksomhed Niklas far i sin tid var ansat.

 

BØGER AF DAN NILSSON

 

 

VÅGEREN

 

 

 

 

JEG FØLGER DIG