Kold træk af Markus Sköld

KOLD TRÆK

af Markus Sköld

 

KOLD TRÆK er en isnende historie om fremmedgørelse, spøgelser og onde kræfter, der aldrig skulle have været sluppet løs.

Familien Frisk – Therese, John og datteren Sara – flytter fra Stockholm til minedistriktet i Bergslagen, da John får tilbudt et job som direktør i stålindustrien i byen Gränshammar. De flytter ind i en stor gammel direktørvilla, som ligger ved foden af det gamle minebjerg.

Hvad de ikke ved er, at minen har en mørk historie. For mere end tres år siden sprængte en gruppe minearbejdere hul ind til en ukendt underjordisk grotte, hvor uhyggelige kræfter var indespærret. De onde kræfter besatte minearbejderen Pär Klang, og han dræbte fire af sine kammerater. Herefter forsvandt han ind i bjerget og ingen har set ham siden. Men der er mange, der har set hans spøgelse gå igen på bjerget.

John bruger efterhånden mere og mere tid på jobbet, og lader Sara og Therese være alene hjemme – og ægteskabet begynder at krakelere.

På værket bekymrer den halvalkoholiserede stålværksarbejder Kenta sig mere og mere for udviklingen på stålværket. Han frygter, at den nye direktør vil indføre ubehagelige ændringer, og der er fyringer på vej. Et had mod John Frisk begynder at spire.

Derhjemme bliver Therese stadig mere ensom og fortabt, og der begynder at ske mærkelige ting i huset. Uforklarlige lyde, lugte og familiens kat begynder bliver aggressiv.

Therese bliver draget af grottens mysterium, og det går op for hende at hun må handle, hvis historien ikke skal gentage sig.

Læseprøve  Lytteprøve

 


 

Anmeldelser af KOLD TRÆK

 ” … Markus Skjöld formår at fordele bogens historie med gys, stemning og naturbilleder så bogen bliver meget “levende”  Læs hele anmeldelsen på BOGFIDUSEN.dk

“Isnende, skræmmende, gribende og fængslende.” — JENNIES BOKLISTA

“Frygtelig, skrækindjagende, spændende og fantastisk.” — KAROLINA JONSSON

“Alle bør læse Kold træk. Det er en af de bedste bøger jeg har læst længe. Markus Sköld skriver så uhyggeligt godt, at man får gåsehud.” — MADDES BOKHYLLA

 


Markus Sköld svensk forfatter

MARKUS SKÖLD

Markus Sköld, svensk forfatter til skræk- og science fiction-romaner. Markus Sköld debuterede i 2012 med skrækromanen ”Där ute i mörket” og har siden skrevet et utal af noveller. I august 2016 udkom Kalldrag (Kold træk) i Sverige.

Læs mere om forfatteren

 


INFO

INDBUNDET
9788793618039
E-BOG
9788793618169
LYDBOG
9788793618299
INDLÆSER
Bolette Schrøder
UDGIVELSESDATO
21. september 2017
OVERSÆTTER
Rasmus Bjørgmose
ORIGINAL TITEL
Kalldrag